Fundacja KIM
english version

Nadchodzące wydarzenia:

Spacer historyczny - Palmiry 1939

Serdecznie zapraszamy dorosłych i młodzież do udziału w spacerze historycznym poświęconym walkom o Palmiry w 1939 r. Naszym przewodnikiem będzie dr hab. Andrzej Wesołowski. Dla pasjonatów historii to rzadka okazja lekcji w terenie, prowadzonej przez wybitnego historyka wojskowości.

Trasa spaceru wyniesie ok. 5 km. Spotykamy się na Parkingu Leśnym w Palmirach, ul. J. Kusocińskiego 3 w niedzielę 24 października o godzinie 11:00.

Spacer organizowany jest przez Fundację "KIM" w ramach zadania publicznego "Maszerujemy z historią w tle", współfinansowanego ze środków Gminy Czosnów.

Plakat wydarzenia
Drzewa w naszych ogrodach - webinar

Po bioróżnorodności i kompostowaniu nadszedł czas na omówienie roli jaką pełnią drzewa w naszych ogrodach. Zapraszamy na webinarium realizowane w ramach zadanie "Zielono mi na Mazowszu".

Poprowadzi go dr hab. Edyta Rosłoń-Szeryńska z Katrerdy Architektury Krajobrazu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Spotykamy się w środę, 27 października o godz. 19:00.

Link do spotkania na platformie ZOOM:

Zadanie dofinansowane ze środków pochodzących z budżetu Województwa Mazowieckiego.

Niepodległa - 7. XI. zapraszamy do udziału w rodzinnej grze terenowej

Świętujmy razem 103. rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości! Zapraszamy rodziny z dziećmi do udziału w grze terenowej. Dowiemy się, jak w latach 20. i 30. nasi przodkowie budowali niepodległe państwo i cieszyli się z odzyskanej wolności. Na uczestników czekają zadania m.in. sportowe, wokalne i plastyczne.

Liczba miejsc jest ograniczona, na zgłoszenia czekamy pod nr telefonu 606 225 863.

Zadanie współfinansowane ze środków Gminy Łomianki

Nordic walking na Parkowej

Po wakacyjnej przerwie wracamy do regularnych zajęć nordic walking. Zapraszamy w piątki do Burakowa, spotykamy się o godzinie 9:00 na ulicy Parkowej, obok Domu Spotkań Sąsiedzkich.

Do zobaczenia!

Zadanie "Spotkania na Parkowej" współfinansowane jest ze środków Gminy Łomianki